Door corona zijn je werknemers minder betrokken

De pandemie heeft een grote impact gehad op ons bedrijfsleven. Uit een studie van het ADP Research Institute is gebleken dat motivatie van de werknemer drastisch gedaald is. Ook de veerkracht van de werknemer kreeg flinke klappen.

Het ADP Research Institute, een Amerikaanse leverancier van software en diensten voor personeelsbeheer, onderzocht de mentale gezondheid van werknemers. In meer dan 25 landen werden minstens 1000 personen ondervraagd.

Wat bleek?

Slechts 1 op 7 werknemers voelt zich ‘volledig betrokken’ bij zijn organisatie. Volledig betrokken werknemers zijn erg toegewijd en doen hun uiterste best in hun job en voor de organisatie in het algemeen. Verder voelen ze zich gesteund door hun collega’s en het management. De anderen beschouwen hun werk eerder als een sleur en doen maar wat.

Verder bleek slechts 1 op 6 werknemers ‘erg veerkrachtig’; dit wil zeggen dat de anderen de ‘zwakkere schakels’ zijn binnen de organisatie en dus erg kwetsbaar.

Wat wil dit nu zeggen?

Naast de enkelingen die zich nog steeds even betrokken en veerkrachtig voelen als voordien, zitten we met een enorm grote groep werknemers die geen vertrouwen meer heeft in de organisatie én hun leidinggevenden. Ze communiceren moeilijker of zelfs helemaal niet en voelen dat het heel veel van hen vergt om hun werk uit te kunnen voeren.

De studie toont ons dat er een connectie is tussen de betrokkenheid van een werknemer en zijn veerkracht. Als je je werk uitvoert met passie, kan je beter tegen een stootje.

Wat kan jij doen?

Het is een goed idee met je team deel te nemen aan een communicatieworkshop en zo de communicatie binnen je team te optimaliseren. Cowize kan je hierbij ondersteunen. Ontdek onze on-site trainingen voor jou en je team.

Wil jij meer advies rond het ondersteunen van je werknemers?

Je kan ons steeds contacteren voor een vrijblijvend gesprek. We’re happy to help!

Verder kan je op onze website naast de communicatieworkshop ook onze leiderschapstraining bekijken. Met deze opleiding ontdek jij hoe je retentie teweegbrengt binnen jouw organisatie.

 

 

 

Bronnen:
The top 10 findings on resilience and engagement
Betrokkenheid werknemers krijgt knauw door pandemie

LAATSTE NIEUWS

vorige bericht
volgende bericht