Mentoring is sharing, leadership is inspiring.

(Niet) iets om bij stil te staan!

Leiding geven is allesbehalve een gemakkelijke opdracht. Het is een vaardigheid én een vak! Leiderschap opnemen als draaischijf tussen jouw medewerkers, het beleid, de organisatieveranderingen en jouw persoonlijke visie mogen we best als uitdaging zien.

leiderschapstraining leadership training cowize

We horen vaak dat één van de moeilijkste uitdagingen voor leidinggevenden bestaat uit het motiveren en engageren van hun medewerkers. Logisch, want je werkt samen met mensen dus met verschillende persoonlijkheden. Daarbij komt dat iedereen er eigen drijfveren, competenties en vaardigheden op na houdt… en last but not least : “niets zo veranderlijk als de mens”, toch?

Bovendien stijgt het bewustzijn dat leidinggevenden vandaag en in de toekomst recht evenredig invloed hebben op het succes van het team én van de organisatie.

Alles samen vormt een serieuze uitdaging voor leiders! Hoe beïnvloed je als leider op een positieve manier de bedrijfsresultaten?

Cowize is er ondertussen van overtuigd dat “authentiek leiderschap” de drijvende kracht is achter het rendement van een organisatie. Het is de kernwaarde voor engagement en gedrevenheid en ondersteunt een cultuur van visie, service gerichtheid, persoonlijke waarden, het belang van goede relaties en een gezond zelfbewustzijn.

Wij organiseren ook mentoring in groepsverband, waar leidinggevenden van dezelfde firma samen kunnen werken aan een sterker management. Bij fusies of overnames is deze methode heel doeltreffend.

Organisaties implementeren programma’s waarmee “managers” meer authenticiteit kweken. Onderzoek heeft aangetoond dat dit zelfs resulteert in een concurrentievoordeel. Hoe begin je hieraan? Wie of wat heb je nodig en waar kan je de nodige expertise en knowhow vinden om dit dan ook op een effectieve wijze te implementeren?

Onze coaches zijn field experten in dit domein. Het zijn echte “mentors”. Ze zijn in staat invloed uit te oefenen, te begeleiden en richting te geven aan persoonlijke en professionele groei. Op die manier is de leidinggevende in staat de uitdaging te trotseren vanuit intrinsieke kracht en met succes mee te bouwen aan de toekomst van een organisatie.

Onze modus operandi

1

Intake

Tijdens het intake gesprek detecteren we de behoefte of nood van de leidinggevende(n). We verzamelen alle elementen die we kunnen inzetten om een succesvolle mentoring te garanderen. Jawel, ook in groep kan deze mentoring georganiseerd worden.

“Listening is often the only thing needed to really be able to help someone.”

2

Offer

Cowize maakt een offerte op maat, gerelateerd aan de informatie uit het intake gesprek. Op die basis stellen we een concreet project voor waar we samen voor gaan.

“Everyone has two eyes, but no one has the same view.”

3

Advise

Eens ons projectvoorstel wordt goedgekeurd, maken we een concreet stappenplan op met duidelijke targets zodat we de vooruitgang ook effectief aan de realiteit kunnen toetsen.

“If not now, when?”

4

Implementation

aan de hand van opvolgmomenten en praktijkcases, evalueren we de vooruitgang en sturen we flexibel bij waar nodig.

“We do it together.”

EMPOWER YOUR BUSINESS,
GET RESULTS.